Správy
Subaru Rally Team Komárno a Robo Šútor spokojní s Ožďanmi

12.06.2018 11:03 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 1856

Subaru Rally Team Komárno a Robo Šútor spokojní s Ožďanmi

Premiérové podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu z pohľadu Subaru Rally Team Komárno dopadlo pre Róberta Šútora a Škodu Octavia k úplnej spokojnosti.

sutor_ozdany_start

sutor_ozdany_servis

Subaru Rally Team Komárno až do druhého júnového víkendu 2018 ešte nikdy neabsolvoval podujatie pretekov automobilov do vrchu. Vždy boli v pláne iba rally súťaže, pretekmi Enipro Oždianske serpentíny 2018 sa však všetko zmenilo. Róbert Šútor spoločne so Škodou Octavia úspešne absolvoval dvojpreteky zaradené do slovenského kopcového šampionátu.

 

„V sobotu nás potrápila spojka. Stále sa totiž uvoľňoval odvzdušňovák. Nevedeli sme prísť na to čo sa deje. Po pretekoch sme dali dolu prevodovku a zistili sme, že aretačný kolík na jednu prírubu sa povolil a stále narážal do odvzdušňováku, ktorý sa samozrejme uvoľňoval. Vymenil sme všetko vrátane valčeku. Môj štart do pretekov vyzeral tak, že ma mechanici odtlačili až na štart, tam som motor vytočil na päťtisíc otáčok, zaradil som rýchlosť a už to potom išlo samé. Nakoniec z toho bolo štvrté miesto v triede a hlavne už prvé body v sezóne,“ opísal sobotňajšie zážitky Robo Šútor.

sutor_ozdany_jazda

sutor_ozdany_jazda-2

V nedeľu už išlo všetko viac menej bez problémov a Robo opäť potvrdil štvrté miesto v triede E1-2000.

 

„Som veľmi spokojný. Rád by som poďakoval Subaru Rally Team Komárno za dôveru, dúfam, že som ju nesklamal. Som rád, že som sa mohol dobre povoziť, získať nejaké body a to je podstatné,“ dodal Robo Šútor po pretekoch v Ožďanoch.

sutor_ozdany_jazda-3

Budúce preteky, ktoré Robo Šútor absolvuje budú počas druhého júlového víkendu na Pezinskej Babe. Subaru Rally Team Komárno však pokoj mať nebude, keďže už počas nasledujúceho víkendu sa jeho posádka zúčastní na Rally Hustopeče. Ale o tom sa viac dočítate v samostatnej správe.

 

Foto: Jozef Pisch

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube