Správy
Úspech aj napriek komplikáciam bratov Lapdavských

31.05.2018 19:20 | Rally | Martin Bergel | Otvorení: 926

Úspech aj napriek komplikáciam bratov Lapdavských

Minulý víkend štartoval druhý podnik MSR v rally, legendárne Rallye Tatry a ich 45. ročník. Bratia Lapdavskí na tejto súťaži samozrejme nechýbali. S menšími problémami a veľkou radosťou, sa na tieto preteky tešili a pripravovali. Ako sa pripravovali a najmä, aké problémy ich v príprave sprevádzali, Vám už povie Lukáš Lapdavský.

lap_tatry_1

“Na tento pretek sme sa veľmi tešili, no tri týždne pred pretekom nastali problémy s ktorými sme nepočítali. Bohužiaľ som zle stúpil a vytkol som si členok, z ktorého vznikol výron. Takže tieto problémy nám skazili prípravu na Rally Tatry, no my ako správny  srdciari sme sa nevzdali a bojovali sme. Ako sa vraví, “Za päť minút dvanásť,” išla sádra dole a hneď potom, sme už sedeli v našom Subaru na teste. Aj keď noha stále bolela, láska k rally bola silnejšia . Hneď po teste, sme sa vybrali na písanie rozpisu, na ktorý sme už meškali, no stihli sme ho ako tak napísať, ” dodal Lukáš.

lap_tatry_2

Preteky odštartovali slávnostným štartom a neskôr večer, sa začalo súťažiť na mestskom okruhom v Poprade. Tento okruh Lukášovi s Julom veľmi nesadol, nakoľko Lukáš nemal poriadne rozhýbanú nohu a navyše ich trápili aj technické problémy s ich Subaru, čo sa odzrkadlilo aj na výslednom čase. Po mestskom okruhu auta smerovali do uzavretého parkoviska, v ktorom ostali až do rána. Druhý deň začal 15 minútovým servisom a po ňom, chlapci odišli na prvú rýchlostnú skúšku RS Huta a vtedy sa začala lotéria s pneumatikami. Nakoľko sa počasie menilo zo sekundy na sekundu.

lap_tatry_3

“Druhý deň, druhu rýchlostnú skúšku sme odštartovali bez vážnych problémov, technika znova išla tak ako mala a do pneu sme sa trafili o čom svedčil aj výsledok, tretí v triede. Ďalšie rýchlostne skúšky, by sa dali u nás nazvať “tipos-bingo.” Tipovali sme aké pneu na akú rýchlostnú skúšku obuť, keďže na niektorých úsekoch pršalo a na niektorých doslova “pieklo” slnko. Prekvapila nás rýchlostná skúška Vikartovce, mali sme tam obuté slicky, takže prvých päť kilometrov sme museli vypustiť, keďže bola všade voda, no potom sme sa to snažili dohnať,” dodal Július.

lap_tatry_4

Aj napriek náročným podmienkam, ktoré Lukáša a Júliusa neodradili, naopak zabojovali ešte viac a  z pretekov si odniesli krásne druhé miesto v triede. “ Chceli by sme sa poďakovať hlavne našim partnerom. Máriovi Csentemu, ktorý nám dáva možnosť štartovať s jeho autom a pod jeho tímom, taktiež mechanikom, fanúšikom a všetkým, ktorí nás podporovali či už po fyzickej, alebo psychickej stránke. Ďakujeme Vám a dúfame že nás prídete podporiť aj na Rally Hustopeče, kde štartujeme najbližšie.” Dodal Július.

lap_tatry_5

Na záver dodal ešte pár slov aj manažér tímu, Mário Csente. “Som veľmi spokojný, že práve Lukáš s Julom môžu štartovať s mojim autom a pod mojim tímom. Nakoľko ho reprezentujú dá sa povedať naozaj krásne a o tom svedčia aj ich výsledky. Krásne druhé miesto z Prešova, druhé miesto v Tatrách, ktoré som ani neočakával, nakoľko sme Lukášovi nedávali ani žiadne ciele, keďže mal stále problémy s nohou. Som veľmi vďačný chalanom za ich výsledky, snahu a radosť do tohto športu.”

 

Dodáme, že Lukáš s Julom sú po dvoch podujatiach MSR v Rally, lídrami priebežného poradia triedy 3. Rally zdar!

 

Foto: Jozef Pisch

Martin Bergel

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube