Správy
Ambrúz vezie z Kotoru druhé miesto v N-kách

30.05.2018 14:14 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 780

Ambrúz vezie z Kotoru druhé miesto v N-kách

Ďalšie body v rámci seriálu FIA CEZ 2018 vezie z čiernohorského Kotoru Peter Ambrúz, v tomto prípade v za druhé miesto v divízii 1 Group N, ale aj ôsme miesto v kategórii 1. 

ambruz_ME_1

Ak k týmto výsledkom pripočítame aj dvanáste miesto absolútneho počasia, treba iba konštatovať, že napriek neznalosti trate Peter Ambrúz spoločne so Slovak National Hill Climb Team reprezentoval Slovensko v Čiernej Hore viac než dobre.

ambruz_me_2

ambruz_me_3

„Preteky v Kotore sa konajú na nádhernej trati, ktorá je necelých štyri a pol kilometra dlhá a celá trať sa tiahne z vracáku, do vracáku. Počas celého víkendu bolo neskutočne teplo a teploty poriadne prekračovali tridsať stupňov, pričom samotná trať bola doslova rozpálená a pneumatiky sa pri jazde doslova topili. Čo sa týka štartového pola, to bolo poriadne plné, veď štartová listina obsahovala mená deväťdesiatich jazdcov zo siedmych krajín, ale aj veľmi zaujímavé vozidlá od klasických kopcových špeciálov, cez formule a bombónikom na torte bol Hyundai i20 WRC. Mne sa podarilo spoločne s Mitsubishi Lancer EVO IX obsadiť dvanáste miesto absolútneho poradia, ale aj ôsme v kategórii 1 a čo ma najviac potešilo bolo druhé miesto v divízii 1 v skupine N. Neľutujem, že som na preteky cestoval, bola to ďalšia dobrá skúsenosť,“ zhodnotil Peter Ambrúz po pretekoch.

ambruz_me_4

Ďalšími pretekmi, kde sa Peter Ambrúz a Slovak National Hill Climb Team predstavia sú preteky Ecce Homo Šternberk na Morave, ktoré sa konajú počas nadchádzajúceho víkendu.

 

Foto: Team

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube