Správy
Ambrúz vezie z Francúzska tretie miesto v skupine N

19.04.2018 08:56 | PAV | | Otvorení: 593

Ambrúz vezie z Francúzska tretie miesto v skupine N

Peter Ambrúz vybojoval v rámci úvodného podujatia tohtoročnej sezóny FIA European Hill Climb Championship body za tretie miesto v skupine N.

Ako už vieme, seriál FIA EHCC 2018 odštartoval vo Francúzsku podujatím St Jean Du Gard – Col St Pierre. Na viac ako päť kilometrov dlhej trati Peter v tomto roku debutoval, pričom si práve tu vyskúšal ako na trati pretekov automobilov do vrchu sedí jeho nové vozidlo Mitsubishi Lancer EVO IX. Zdá sa, že so všetkými novinkami sa nakoniec vysporiadal výborne, keďže mu v cieli patrilo tretie miesto v skupine N, ale aj triede N+3000.

„Musím povedať, že tých noviniek bolo naozaj dosť. Prvou bola trať, ktorú som ešte nikdy v živote ani nevidel, druhou bolo auto s ktorým som štartoval prvýkrát, no a treťou novinkou boli pre mňa súperi, keďže s Mitsubishi som sa ocitol v inej skupine a triede ako doteraz. Poďme však k samotným pretekom. V prvom rade si s nami trošku zahrávalo počasie, keď už počas celej cesty na preteky pršalo. Navyše po príjazde na miesto pretekov bola neskutočná zima, iba nejakých osem stupňov nad nulou. Pršalo neustále aj počas obhliadky trate a prestalo vlastne až v sobotu napoludnie. Čo sa týka trate, tá bola nádherná, ale veľmi technická a neskutočne ťažká. O tom, že sa mi darilo zlepšovať moje dosahované časy, asi najlepšie hovorí fakt, že som si sám sebe nadelil medzi prvým tréningom a druhou ostrou jazdou dvadsaťšesť sekúnd. Postupne si zvykám na auto, je to predsa len niečo iné ako Vauxhall. Som rád, že sa mi podarilo dojazdiť na treťom mieste a už sa teším na trať v Rechbergu,“ opísal francúzske preteky Peter Ambrúz.

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube