Správy
RUFA SPORT s Grzybom tretíkrát absolútni víťazi Rallye Tatry

29.05.2017 15:10 | Rally | Miro Majláth | Otvorení: 1564

RUFA SPORT s Grzybom tretíkrát absolútni víťazi Rallye Tatry

Absolútnym víťazstvom RUFA SPORT Teamu a jeho posádky Grzyb – Browinski jazdiacej na Škode Fabia R5 skončila tohtoročná Rallye Tatry. Pre tím ako aj jazdca to bolo v histórii už tretie absolútne víťazstvo na spomínanej súťaži. 

Súťaž v Poprade odštartovala ako tretie kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2017. Pred Grzegorzom Grzybom, jazdcom slovenského RUFA SPORT Teamu bola popradská súťaž veľkou výzvou. Po dvoch tretích miestach v Rožňave a Prešove, potreboval Grzegorz v Poprade zabojovať o víťazstvo. Navyše práve tu absolútne vyhral v minulosti už dvakrát a tretie víťazstvo tak bolo pre neho veľkou výzvou. Proti hovoril fakt, že v Poprade bol Grzegorz nútený siahnuť po náhradnom spolujazdcovi. Tým sa stal Boguslaw Browinski, s ktorým Grzyb ešte nejazdil. Napriek všetkému, už v prvom meranom úseku zajazdila posádka RUFA SPORT Teamu najrýchlejší čas. Síce rovnaký čas dosiahla po 19,7 kilometra dlhej rýchlostnej skúške aj ďalšia posádka, napriek tomu bolo vidieť, že nové trate, ktoré boli navyše nesmierne rýchle Grzybovi sadli. V nasledujúcom teste opäť Grzegorz nezaváhal a urobil si takmer päť sekundový náskok a usadil sa v čele priebežného poradia. Od tohto momentu sa vedenia už nevzdal a získal víťazstvo na 44. Rallye Tatry 2017. 

„Tak ako sa nám nedarilo na úvodných dvoch súťažiach v Rožňave a Prešove, tu sme ten správny rytmus chytili od prvej rýchlostnej skúšky. Vedeli sme, že súboj s veľmi silnou, domácou konkurenciou bude nesmierne náročný, čo sa aj ukázalo v priebehu súťaže. Bola to naozaj nesmierne rýchla a ťažká súťaž, ktorá neodpustila chyby. My sme ich napriek tomu niekoľko urobili, konkurencia asi tiež, my si ale odnášame absolútne víťazstvo, čo je podstatné. Verím, že nabudúce to bude ešte lepšie,“ povedal po súťaži Grzegorz Grzyb.

Po takomto výkone bol samozrejme spokojný aj manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Bola to neskutočne napínavá súťaž. Napriek faktu, že Grzegorz s Boguslawom boli už od úvodu vo vedení, stále to bolo iba o pár sekúnd a stačila jedna väčšia chyba, alebo defekt a bolo by po krásnom výsledku. Našťastie nič také sa nestalo a naša posádka profesorskou jazdou kontrolovala svoju vedúcu pozíciu a absolútne vyhrala. Navyše sme v Poprade zapísali už tretie absolútne víťazstvo, čo ma veľmi potešilo. Začíname sa zapisovať do užšej histórie Rallye Tatry. Sezóna ešte nie je ani v polovici, čiže treba bojovať aj ďalej a zbierať každý možný bod do záverečného zúčtovania. Chcel by som zároveň poďakovať za špičkovú prípravu auta a perfektný servis MM Rally Teamu a všetkým partnerom za podporu.“

RUFA SPORT Team a Grzegorza Grzyba čaká teraz podujatie Acropolis Rally, ktoré je zaradené do seriálu FIA European Rally Championship. To odštartuje v Grécku už týždeň po Rallye Tatry.

 

Foto: Jozef Pisch

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube