Správy
XIQIO Racing smeruje na domácu Jahodnú

18.05.2017 15:19 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 1153

XIQIO Racing smeruje na domácu Jahodnú

Ani sme sa nenazdali a už sme opäť o rok starší. Presne pred rokom košický XIQIO Racing Team sa spoločne s Tomášom „Srnkom“ Ondrejom odštartoval na podujatí Moris Cup Jahodná a inak tomu nebude ani teraz.

 

Tomáš Ondrej sa opäť postaví na štart podujatia, na ktorom pred dvoma rokmi predstavil spoločne s XIQIO Racing Teamom Škodu Fabia WRC. A nebolo to iba také nejaké predstavenie. Veď v sobotu mu patrilo tretie miesto absolútneho poradia, v nedeľu sa dokonca postavil na najvyšší stupienok pre víťaza. Za tie spomínané dva roky si v spolupráci s týmto rally špeciálom na svoje konto pripísal tím aj jazdec množstvo ďalších výborných umiestnení.

 

„Dva roky je pre niekoho dlhá, pre iného krátka doba. V živote človeka je tento čas veľmi krátkym úsekom, v živote dieťaťa je to ale veľmi dlhý čas, za ktorý sa naučí chodiť, rozprávať, či rozpoznávať známe tváre. A presne takýmto dieťaťom je pre nás aj Škoda Fabia WRC. V podstate sme ju po kopcových pretekoch, ktoré predtým jazdila, vrátili vďaka Srnkovi do jej pôvodnej rodiny, čiže do rally. Podarilo sa ju vyšperkovať tak, že s ňou Tomáš s Adamom dokážu konkurovať najnovším rally vozidlám a dokonca vyhrávať súťaže, či preteky automobilov do vrchu. Podujatie Moris Cup Jahodná sú pre náš tím vyslovene domáce preteky, keďže náš XIQIO Racing Team má sídlo v Košiciach. Aj vďaka tomu nás určite príde podporiť aj rada našich partnerov, ktorým by sme sa chceli poďakovať za podporu dobrým umiestnením. Vieme, že v absolútnom poradí veľa šancí nemáme, ale triedu a skupinu by sme chceli určite ovládnuť,“ vysvetlil Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu.

 

Diváci, ktorí na Jahodnú v rámci soboty a nedele prídu povzbudiť svojich favoritov, budú mať možnosť sledovať na trati o dĺžke 4750 metrov viac ako osemdesiat pretekárov z mnohých európskych krajín. Samozrejme medzi nimi nebude chýbať ani úradujúci majster Slovenska skupiny A v pretekoch automobilov do vrchu Tomáš Ondrej, Škoda Fabia WRC a XIQIO Racing Team.

 

Foto: Jozef Pisch

 

 

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube