Správy
Martin Juhás pri premiére v Zaluži doslova exceloval

18.05.2017 14:43 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 1049

Martin Juhás pri premiére v Zaluži doslova exceloval

Martin Juhás v spolupráci s BMW M3 už absolvoval množstvo pretekov, na takmer všetkých možných tratiach. V poľskej Zaluži však štartoval počas uplynulého víkendu úplne prvý krát.

 

O vozidle BMW M3, ktoré je poháňané iba zadnou nápravou je vo všeobecnosti známe, že nemá veľmi v obľube mokrú trať. A presne taká na Maťa Juhása a jeho BMW M3 čakala v sobotu v poľskej Zaluži. Práve tu sa totiž konalo druhé a tretie kolo slovenského kopcového šampionátu. Trať navyše bola pre Martina absolútne nová, neprebádaná.

 

„Sobota bola nesmierne ťažká. Počasie sa s nami poriadne pohralo, navyše na trati okrem množstva vody bolo aj neskutočne veľa mastnoty a blata. Podmienky boli úplne nevhodné na preteky, skôr sa tu mohli konať preteky traktorov, alebo offroadov. Našťastie sa nám to podarilo všetko zvládnuť a doviezol som auto celé až do cieľa,“ povedal po dojazde v sobotu Martin Juhás.

 

Nedeľa bola našťastie úplne iná. Už od rána vyliezlo spoza mrakov slnko, ktoré osušilo trať. A presne toto bola voda na Maťov mlyn. Pri porovnaní so súpermi dosiahol v oboch jazdách najrýchlejší čas v triede a to nielen na Slovensku, ale aj medzi poľskými jazdcami , či v seriáli FIA EZ, čiže v Zóne strednej Európy.

 

„Dal som do toho všetko. Som rád, že sa mi podarilo vyhrať moju triedu vo všetkých šampionátoch. Nebolo to jednoduché, boli tú súperi, ktorí sa na mňa poriadne lepili, ale vyšlo to. Som spokojný,“ dodal Martin Juhás v nedeľu po pretekoch.

 

Aj keby sa zdalo, že teraz budú Martin a jeho BMW odpočívať, opak je pravdou. Už počas nadchádzajúceho víkendu ich diváci budú mať možnosť sledovať opäť priamo v akcii na podujatí Moris Cup Jahodná.

 

Foto:Jozef Pisch

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube