Správy
Úspešný štart Mikiho Čambala v slovenských kopcových majstrovstvách

26.04.2017 22:44 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 1135

Úspešný štart Mikiho Čambala v slovenských kopcových majstrovstvách

Miki Čambal v predchádzajúcich sezónach absolvoval preteky automobilov do vrchu v rámci Slovenského kopcového seriálu. Počas uplynulého víkendu poskočil o poriadny kus vpred, keď svoje prvé majstrovské body získal na podujatí zaradenom okrem domácich, aj do európskych majstrovstiev.

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017 odštartovali v rámci úvodného podujatia Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2017 na podujatí v Rakúskom Rechbergu. Aby toho nebolo na Mikiho málo, práve na už spomínaných pretekoch predstavil aj novú techniku, Citroën Saxo VTS.

„Napriek faktu, že pretekov automobilov do vrchu som už absolvoval množstvo, v Rakúsku to bolo všetko akési nové. Nová trať, nové auto, nový šampionát. Ale musím povedať, že to bolo naozaj super. Samozrejme tomuto všetkému predchádzali aj veľké zimné prípravy a kúpa novej techniky. Čo ma naozaj prekvapilo boli diváci. Tých sa v Rechbergu zišlo okolo trate neskutočné množstvo. Ja som si to naozaj všetko perfektne užil, žiadne problémy sme nemali a som naozaj rád, že som sa s nové auto veľmi rýchlo spoznal. Počas sobotných tréningových jázd sme s Mikim Borovským menili niektoré parametre v nastavení auta, menili sme nastavenia podvozku, tlaky pneumatík až do momentu kedy som bol s autom naozaj spokojný a prispôsobil som si ho na svoj jazdecký štýl. Výsledkom boli už v sobotu dobré tréningové časy a v nedeľu z toho bolo víťazstvo v triede E1 do 1,6 litra a úspech vidím aj vo štvrtom mieste v skupine E1, keď sa mi podarilo poraziť aj niekoľko súperov s objemovo väčšími motormi,“ opísal úvodné preteky sezóny Miki Čambal. 

Fanúšikovia Mikiho Čambala, ktorí ho pri jeho úvodných pretekoch sezóny nemali možnosť sledovať, budú mať ďalšiu možnosť už o tri týždne na pretekoch v poľskej Zaluži.

Foto: Jakub Rovný

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube