Správy
Jantár Team v dvojici zvládol prvú Európu

26.04.2017 22:24 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 964

Jantár Team v dvojici zvládol prvú Európu

Preteky automobilov do vrchu, či už európske, ale aj slovenské majú za sebou úvodné podujatie sezóny 2017. To sa konalo v Rakúskom Rechbergu, kde sa medzi súťažiacimi predstavila aj dvojica jazdcov slovenského Jantár Teamu.

Svoju prvotinu medzi jazdcami slovenských, ale aj európskych majstrovstiev pretekov automobilov do vrchu si práve v Rechbergu užil Jaroslav Dubóczi. Spoločne so Seatom Leon Supercopa TDi sa Jaro medzi konkurenciou nestratil, pričom v rámci slovenského šampionátu v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou mu patrilo druhé miesto, v rámci triedy E1 bral pohár za tretie miesto.

„Týmto mojim prvým pretekom v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu predchádzala náročná zimná príprava. Chcel som totiž v rámci úvodných pretekov, ale nie iba na nich, podať 100 percentný výkon a potvrdiť tak Jantár Teamu, že sa pri mojom výbere nemýlil, čo sa mi dúfam aj podarilo. Boli to nielen moje prvé preteky vo veľkom majstráku, ale aj v Rakúsku a to to bolo zložitejšie. Bolo tu obrovské štartové pole, čo bolo super. Pre mňa však trať bola novinkou, ktorú som sa musel poriadne pred pretekmi naučiť. Prekvapila ma prítomnosť neskutočne veľa divákov, ktorým nevadilo ani chladné počasie. Sobotné tréningy mi veľmi pomohli pred nedeľným výkonom, ktorý sa naozaj podaril. Už sa neviem dočkať ďalších pretekov, ktoré budú v poľskej Zaluži,“ opísal Jaro Dubóczi nový zážitok.

Spokojný bol s Jarovým výkonom aj manažér Jantár Teamu, Ján Miloň, ktorý sa rovnako na pretekoch zúčastnil ako jazdec:

"V prvom rade by som chcel Jarovi pogratulovať aj touto formou k výbornému výkonu, vidím, že som sa pri výbere druhého jazdca nemýlil. Som naozaj veľmi spokojný. Potvrdil, že je veľký talent a vie ustáť aj tlak konkurencie. Lepší prestup do slovenského šampionátu ani nemohol urobiť.“

Ako sme už pred chvíľou spomínali, Ján Miloň sa na pretekoch zároveň zúčastnil aj ako jazdec. S novým vozidlom, s novými výzvami. Aké boli preteky z jeho pohľadu?

„V prvom rade musím povedať, že som sa pretekov zúčastnil napriek neodporúčaniu lekárov. Iba desať dní dozadu som totiž prekonal jeden menší chirurgický zákrok a lekári mi povedali, že rekonvalescencia bude trvať približne šesť až osem týždňov. Okrem tejto nepríjemnosti som prvýkrát štartoval s mojim novým BMW Z4 GT3. Bolo to super, dostal som sa na čas, ktorý som robil so Škodou Fabia WRC v minulosti, čiže to beriem ako dobrý štart. Mohlo to byť aj lepšie, len mi nefungovala trakčná kontrola a nechcel som zbytočne riskovať. Druhá vec, kde viem, že mám ešte rezervy je fakt, že vo Fabii som radil okamžite po rozsvietení prvej kontrolky. Na BMW však nasleduje ešte ďalších päť kontroliek a až potom treba radiť. Toto je však niečo čo si musím ja prepnúť v hlave a ak sa to naučím, až potom budem využívať auto na sto percent. Jedno čo ma potešilo je, že som zistil, že po rokoch strávených v štvorkolke mi vôbec nerobí problém zadný náhon. Verím, že každými pretekmi to bude lepšie a lepšie."

Jaro Dubóczi hovoril, že sa už teší na ďalšie kolo slovenského kopcového šampionátu. Jána Miloňa zase čaká dvojica európskych podujatí, ktoré sa budú konať najskôr v Portugalsku a následne v Španielsku. O tom, ako sa obom jazdcom Jantár Teamu bude dariť na spomínaných pretekoch vás budeme samozrejme informovať.

Foto: Jakub Rovný

 

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube