Správy
Premiéra Debnárovej s Laurincovou v Rožňave s Renaultom Clio

10.04.2017 13:01 | Rally | Miro Majláth | Otvorení: 1242

Premiéra Debnárovej s Laurincovou v Rožňave s Renaultom Clio

Michaela Debnárová sa v rámci úvodného podujatia aktuálnej slovenskej rally sezóny, na 10. L Racing Rally Rožňava 2017 predstavila s novou spolujazdkyňou, ale aj novou technikou.

Po minuloročnom spolu jazdení s Nikolou Zemanovou, sme si už Mišku akosi automaticky zatriedili do kategórie, jediná slovenská čisto ženská rally posádka. Nesklamala ani v úvode tohtoročnej sezóny, keď do pravého sedadla v rally aute neusadol chlap, ale ďalšia „baba“, v tomto prípade Lucia Laurincová. Ak vám niekomu je toto meno povedomé, Lucia už v slovenskej rally nie je žiadny nováčik, pričom ako spolujzdec usadá do rally auta nejaké tri, či štyri sezóny. V rámci tejto spoločnej premiéry súťaž absolvovali vo vozidle Renault Clio zaradenom do triedy 5.

„Na konci minulej sezóny som s Luckou absolvovala voľnú súťaž na Slovakiaringu, po ktorej sme sa dohodli na spolupráci pre celý tohtoročný slovenský rally šampionát. Pôvodné úvahy boli štartovať s vozidlom v triede 6, ale cez zimu sa nejaké veci zmenili. S Luckou nás čakal prvé veľké preteky a aj keď je z nej už naozaj špičkový spolujazdec, chceli sme začať voľnejšie, nech si na seba my dve zvykneme a nie ešte k tomu aj bojovať s novou silnou technikou,“ povedala Miška Debnárová pred štartom podujatia.

Už od začiatku rally to vyzeralo, že „babská“ dvojica si v aute dokonale sadla. Počas náročných rýchlostných skúšok sa im darilo držať krok s mužskou konkurenciou, pričom ešte pred posledným meraným úsekom im patrilo v triede 5 tretie miesto. Prišla však posledná rýchlostná skúška a v jednej z početných zákrut bola Miška rýchlejšia ako bolo treba a „babská“ posádka skončila mimo trať.

„S Luckou nám to v aute klapalo na 100% a aj keď som si uvedomovala, že sme si počas pretekov vybojovali tretiu pozíciu s dosť veľkým odstupom od štvrtého, že nám stačí dôjsť do cieľa a tretie miesto je naše, nezvoľnila som a držala som si svoje rozbehnuté tempo. Do tej zákruty som vošla prirýchlo a skončili sme mimo trať. Nič vážne, diváci nás dokonca veľmi rýchlo vrátili na cestu, vymenili sme defekt, no žiaľ z dôvodu skrivenej nápravnice sme už ďalej nemohli pokračovať. Bolo to veľké sklamanie nielen pre mňa a Lucku, ale pre celý náš team. Týmto sa chcem poďakovať celému teamu za podporu, perfektné technické zabezpečenie a teamové zázemie. Aj napriek tomu, že sme neuzreli cieľovú rampu, bol tento víkend perfektný, s perfektnými ľuďmi. “ opísala krušné chvíle Michaela Debnárová.

10. L Racing Rally Rožňava dopadla pre posádku Debnárová – Laurincová tak ako sme si práve povedali. Už o tri týždne však pokračuje slovenský šampionát v Prešove, kde nás určite tieto dve mladé, sympatické „baby“ všetkých prekvapia.

 

Foto: Jakub Rovný

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube