Správy
Kesko Racing doma vyjazdil dve víťazstvá

05.04.2017 15:03 | Rally | Miro Majláth | Otvorení: 910

Kesko Racing doma vyjazdil dve víťazstvá

Trojica posádok na štarte, dvojica víťazne v cieli. Taká bola bilancia Kesko Racing Teamu po 10. L Racing Rally Rožňava 2017.

 

Už pred podujatím sme hovorili, že pre Kesko Racing Team je Rally Rožňava domácou súťažou. A to aj napriek tomu, že niektorí členovia tímu nepochádzajú priamo z Rožňavy, všetci sú však z najbližšieho okolia. Podstatné je, že práve ku tejto rally súťaži majú všetci akýsi domovský, srdcový vzťah.

Na štart rally, ktorá sa po mnohých rokoch opäť vrátila do mesta Rožňava sa v rámci Kesko Racing Teamu postavili na štart tri posádky. Medzi nimi po dlhšej dobe aj manažér tímu, Juraj Keszi. Ten okrem Seatu Leon TDi v Rožňave predstavil aj nového spolujazdca, Jána Šusteka. O tom, že im to spoločne v súťažnom aute fungovalo hovorí aj fakt, že brali víťazstvo v triede 5.

„Som rád, že som sa opäť posadil za volant súťažného auta. Naposledy som štartoval v minulom roku na Rally Lubeník, ktorej cieľ sme nakoniec nevideli. Myslím si, že aj táto dlhšia pauza ma trochu nakopla a výsledkom je víťazstvo vo veľmi dobre obsadenej triede. Janko, ako nový spolujazdec sa veľmi osvedčil a svoju robotu odviedol perfektne, ako skúsený profesionál, pričom sme počas celej súťaže nemali ani jedinú krízovku. Všetko prebehlo super, mali sme svoj deň. Moje poďakovanie patrí všetkým partnerom, ale aj kamarátom, ktorí nám pomáhajú,“ zhodnotil Juraj Keszi.

 

Druhou posádkou, ktorá sa tešila z dojazdu až na cieľovú rampu boli bratia Kamil a Erik Švecoví. Spoločne s Hondou Civic TypeR absolvovali celú súťaž, pričom svoju triedu síce vyhrali, boli v nej však ojedinelí.

„V našom prípade sa nedá celkom hovoriť o víťazstve, aj keď sme boli prví. Žiaľ, štartovali sme v triede 8 iba my, čo ma dosť škrie, keďže sa nie je s kým porovnávať. Napriek tomu sme si rožňavskú súťaž poriadne užili, vrátane drobných technických problémov s prevodovkou, ale to už asi k tomuto športu patrí. Sme radi, že sme prišli až do cieľa, uvidíme v akej triede budeme súťažiť nabudúce,“ povedal po súťaži Kamil Švec.

 

Tretiu posádku Kesko Racing Teamu tvorila dvojica Fero Fusko – Štefan Tököli. Spoločne so Seatom Leon TDi odjazdili takmer celú súťaž, žiaľ v poslednom teste ich zradila poloos, ktorá im zabránila v ceste na cieľovú rampu.

„Súťaž bola super. Niektoré rýchlostky nám sadli viac, iné menej, ale my sme boli radi, že opäť môžeme súťažiť. Škoda tej poloosi, mohla ešte chvíľku vydržať, boli by sme mali tretie miesto v triede 5,“ ukončil rozprávanie Fero Fusko.

 

Foto: Jozef Pisch

 

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube