Správy
RUFA SPORT s Grzybom tretí na Rally Rožňava

05.04.2017 14:39 | Rally | Miro Majláth | Otvorení: 1030

RUFA SPORT s Grzybom tretí na Rally Rožňava

Tretím miestom absolútneho poradia odštartoval tohtoročnú raly sezónu slovenský RUFA SPORT Team. O tento úspech sa zaslúžila posádka Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel.

RUFA SPORT Team na úvodné kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky 2017 priviezol do Rožňavy nové vozidlo Škoda Fabia R5, ale aj nového spolujazdca, Jakuba Wróbela. Ten síce už s Grzegorzom odjazdil koncom minulého roka dve podujatia, ale v rámci slovenského šampionátu ešte neštartoval.

„Zdá sa, že máme veľa vecí nových, ale v podstate je všetko pri starom. Stále štartujeme za RUFA SPORT Team a rovnako ako v minulosti, aj teraz chceme bojovať o absolútny titul. Je však ešte veľmi skoro o tom hovoriť, sezóna sa iba začína a už dnes vieme, že konkurencia bude silnejšia ako v minulosti,“ povedal pred 10. L Racing Rally Rožňava 2017 Grzegorz Grzyb. 

Samotná súťaž odštartovala v piatok (31.3.2017) úvodnou mestskou okruhovou skúškou. V nej Grzyb s Wróbelom štartovali s číslom 1, čiže čistili trať, čo bolo okamžite vidieť aj na výsledku, keď im po úvodnom teste patrila siedma priečka a strata viac ako 18 sekúnd. 

„Museli sme čistiť trať, čo samozrejme nebolo dobré. Stratili sme veľa, zajtra však začínajú pravé rýchlostné skúšky a stratu skúsime dobehnúť,“ zhodnotil Grzegorz úvodný test.

Počas druhého dňa súťaže, čiže soboty (1.4.2017) museli súťažiaci zvládnuť celkovo sedem veľmi náročných rýchlostných skúšok. Grzegorzovi s Jakubom sa darilo držať krok s konkurenciou, žiaľ, pri tempe aké najrýchlejší súťažiaci od rána nastolili, bolo nesmierne ťažké dohnať stratu z piatka. V cieli tak napokon posádke RUFA SPORT Teamu patrilo konečné tretie miesto absolútneho poradia.

„Robili sme čo sa dalo, ale jazdilo sa naozaj na hrane a viac sa nedalo. Navyše sme si s Jakubom aj zvykali na nové auto. Prišli sme sem s cieľom vyhrať, ale súťaž bola mimoriadne náročná, stačila jedna chybička a nemuseli sme tu byť. Máme úvodné body a nie je ich málo. Šampionát sa iba začal, nabudúce budeme rýchlejší,“ zhodnotil Grzegorz na cieľovej rampe.

 

Spokojný s výsledkom bol aj manažér RFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: „Samozrejme mohlo to byť aj lepšie, ale som spokojný. Grzegorz s Jakubom štartovali prvýkrát spolu v rámci veľkej súťaže, s novým autom a ako som sa mal možnosť na vlastné oči presvedčiť súťaž bola nesmierne náročná. Jediné čo ma trochu mrzí, že všade inde, ak je zaradený mestský okruh jazdia vozidlá v opačnom poradí, od najpomalších po najrýchlejších. Neviem prečo organizátor v Rožňave volil opačnú možnosť. Pre najrýchlejšie posádky to bolo doslova trápenie keď museli čistiť trať, čo bolo vidno aj na dosahovaných časoch. Verím tomu, že v Prešove to už bude podstatne lepšie. Vďaka patrí všetkým partnerom RUFA SPORT Teamu za podporu.“

Foto: Jozef Pisch

 

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube