Správy
Dvojtýždňový kolotoč Slovak National Hill Climb Teamu

30.03.2017 10:41 | PAV | Miro Majláth | Otvorení: 1243

Dvojtýždňový kolotoč Slovak National Hill Climb Teamu

Pretekársky tím to nie je iba absolvovanie jednotlivých pretekov, ale aj množstvo práce v tímových dielňach pri príprave techniky. Ak k tomu pripočítame rôzne prezentačné akcie, členovia tímu sa v podstate zastavia iba na pár dní v roku. Tie by sa dali spočítaťna prstoch jednej ruky.

 

Presne v tomto štýle žijú aj členovia Slovak National Hill limb Teamu. Posledné dva týždne boli ešte hektickejšie ako tie ostatné, počas ktorých absolvujú množstvo pretekov doma, či v zahraničí.

„Áno, tieto posledné dva týždne nám fakt dali všetkým poriadne zabrať. Pripravovali sme totiž výstavu našej pretekárskej techniky, ktorá sa uskutočnila v nákupnom stredisku Bory Mall v Bratislave. Súčasťou tejto výstavy bola aj akcia, ktorú sme pripravili pre fanúšikov motoristického športu a ich ratolesti. V rámci nej prebiehali rôzne súťaže, odvážnejší si mali možnosť vyskúšať aj to, ako chutí jazda v rally vozidle po boku päťnásobného slovenského šampióna Jozefa Béreša mladšieho. Musím povedať, že tých odvážlivcov sa našlo neúrekom a Ďodi ich vozil v podstate celý deň,“ vysvetlil úvodom Peter Florek.

Akcia v Bory Mall však nebola jediná, ktorú Slovak National Hill Climb Team v priebehu posledného obdobia absolvoval. Hneď po „stiahnutí“ techniky z nákupného strediska bolo treba pripraviť podujatie pod názvom „Otváranie sezóny“, ktoré sa konalo v zázemí Slovak National Hill Climb Team. Toto podujatie bolo zamerané na reklamných partnerov tímu, médiá, ale aj kamarátov, ktorí mnohokrát výraznou mierou pomáhajú na pretekoch, či v tímových dielňach pri príprave techniky.

„V rámci podujatia „Otváranie sezóny Slovak National Hill Climb Teamu“ sme v prvom rade museli pripraviť naše zázemie na úplne iný druh zábavy, na aký slúži v priebehu sezóny. Myslím, že sa nám to podarilo dobre, všetci ktorí sa zúčastnili boli doslova unesení z toho, čo sme pripravili. Vrámci „Otvárania sezóny“ sme spolu s moderátorom Alexandrom Štefucom predstavili prítomným nielen starších členov nášho tímu, ale aj tohtoročné prírastky a pred zrakmi všetkých odhalili aj techniku s ktorou už spomínaný Jozef Béreš mladší bude pod hlavičkou nášho tímu reprezentovať Slovensko v rámci celého seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Ak sa mi podarí, rád by som sa na niektorých európskych pretekoch zviezol aj ja, ale či sa to podarí, alebo nie, to je ešte vo hviezdach. Samozrejme európsky šampionát v kategórii historických vozidiel absolvuje aj Miro Čiliak s formulou Metalex. Diváci zo Slovenska však nemusia smútiť, tých sa zúčastníme rovnako. Okrem nás troch si tu pomerajú so súpermi sily aj Peter Florek s vozidlom Mitsubishi a Peter Kacvinský s Renaultom Clio. Do národného šampionátu v nadchádzajúcej sezóne postupujú aj naše dve nové tváre, čiže Pavol Jajcay s Oplom Calibra a Marek Foldi so Seatom Leon Supercopa. Okrem pretekov automobilov do vrchu sa náš tím predstaví aj v rally súťažiach. Už počas nadchádzajúceho piatka a soboty to budú dve posádky na Rally Rožňava, kde za volantmi historických vozidiel Lada a Mazda fanúšikovia budú mať možnosť sledovať otca a syna Bérešových, na ďalších súťažiach sa k nim pridajú aj bratia Lapdavskí na Mitsubishi a na niektorých súťažiach by to mohol byť aj Peter lorek s Fordom Fiesta R5. Myslím, že nás čaká veľmi náročná sezóna, ale verím, že ju určite kompletne zvládneme a na jej konci sa budeme tešiť z dobrých umiestnení,“ doplnil Peter Ambrúz, šéf Slovak National Hill limb Team.

 

Foto: Jozef Pisch, Jana Hupková

Miro Majláth

| viac


Všetky práva vyhradené | All Rights Reserved

Copyright 2024 © Mediaracing.sk

Created by PeOk design & InMAD Design

Sledujte nás tiež na:

  • Mediaracing.sk on Facebook
  • Mediaracing.sk on YouTube